Woda pitna w restauracji – sprawdź, jak zoptymalizować koszty jej dostawy i zużycia

Wlasny Biznes 13 listopada 2018 0
Woda pitna w restauracji – sprawdź, jak zoptymalizować koszty jej dostawy i zużycia




Jesteś właścicielem restauracji, który chce właściwie zarządzać swoim biznesem? Zacznij od podstawowej, lecz bardzo ważnej kwestii, jaką jest dostawa wody. Optymalne zużycie oraz dobra organizacja jej dostaw korzystnie wpłynie zarówno na funkcjonowanie restauracji, jak i na zadowolenie Twoich klientów. Sprawdź, jak zarządzać dostawą wody tak, by wpłynęło to korzystnie na wydatki w Twoim przedsiębiorstwie.

Kontrolowanie wydatków związanych z prowadzaniem własnej restauracji wiąże się z szeregiem różnych zadań – trzeba pamiętać między innymi o częstych dostawach produktów i dbałości o ich jakość. A gdyby tak uprościć jedno z nich, co przy okazji pozwoli Ci rozwinąć Twój lokal oraz zoptymalizować koszty? Wystarczy, że – w zależności od Twoich potrzeb – wybierzesz wyspecjalizowanego dostawcę wody lub zdecydujesz się na inwestycję w odpowiednie filtry do wody.

Dystrybutor wody – wygodna dostawa wody źródlanej wysokiej jakości

W ofercie dystrybutorów wody źródlanej znajdziesz ergonomiczne urządzenia z funkcją grzania i chłodzenia wody wyposażone w podajnik do plastikowych kubeczków. Dodatkowo otrzymujesz też bezpłatne stojaki na butle i w kosztach dostaw nie musisz uwzględniać kaucji.

Optymalne urządzenia w ofercie Eden Springs to:

  • dystrybutor Indygo – najpopularniejszy obecnie model, wyjątkowy prosty w obsłudze;
  • dystrybutor Storm – pozwala korzystać z wody bez konieczności dźwigania butli.

To jednak nie wszystkie korzyści wynikające z wyposażenia restauracji w tego rodzaju dystrybutor wody. Dzięki temu rozwiązaniu zyskujesz również:

  • oszczędność czasu – nie musisz pamiętać o dostawach wody i planować ich z wyprzedzeniem, gdyż zajmuje się tym dostawca;
  • elastyczne dostawy – woda może być dostarczana co 2 lub co 4 tygodnie;
  • mniejsze wydatki – litr wody zakupisz już od 18 groszy za litr;
  • woda najwyższej jakości – woda źródlana Eden jest wydobywana w dwóch najczystszych ekologicznie regionach Polski – w Częstoniewie oraz w Grodzisku Wielkopolskim. Przy każdej z rozlewni znajdują się też laboratoria Eden, w których na każdym etapie wydobycia woda jest co dwie godziny starannie badana przez ekspertów;
  • wkład w ochronę środowiska – nie musisz już magazynować i wyrzucać setek kilogramów plastikowych butelek. Jedna butla wody Eden równa się 633 butelkom PET, co w skali roku przekłada się na oszczędzenie nawet do 12,1 kg plastiku;
  • konserwację urządzenia – jeśli wypożyczysz dystrybutor na rok lub dwa lata, otrzymasz usługę Eden Fresh Service®.

Filtry do wody – jeszcze bardziej ekologiczne i optymalne

Dystrybutory wody filtrowanej wymaga jedynie podłączenia go do kranu za pomocą specjalnego przyłącza, które otrzymasz w zestawie, korzystanie z tego rodzaju dystrybutora jest bardzo wygodne. To rozwiązanie jest dedykowane zwłaszcza posiadaczom mniejszych punktów gastronomicznych i właścicielom tych lokali, którzy szczególnie dbają o ochronę środowiska. Do wyboru masz jeden z dwóch dystrybutorów filtrujących:

  • dystrybutor J-Class – klasyczne urządzenie, które podgrzewa i chłodzi wodę;
  • dystrybutor Hi Class – oprócz opcji chłodzenia i grzania zapewnia też wodę gazowaną.

Największe zalety filtrów do wody, które znajdziesz w ofercie firmy Eden, to:

  • optymalne zarządzanie czasem i miejscem – to idealne urządzenie do tych punktów gastronomicznych, które posiadają ograniczone powierzchnie do przechowywania butli. Zyskujesz też więcej miejsca w magazynie;
  • nowoczesna technologia filtracji – wbudowany system filtrów węglowych Oasis GreenFilter® sprawia, że woda jest pozbawiona osadów, cyst i metali ciężkich, a jednocześnie pozostają w niej cenne minerały;
  • kompleksowa obsługa – jeśli wypożyczysz urządzenie na rok lub dwa lata, możesz liczyć na wymianę filtrów dwa razy w roku;
  • ekologiczne filtry – wszystkie filtry są poddawane recyklingowi.

Woda źródlana czy filtrowana? Wybierz najlepsze rozwiązanie

Wiesz już, jak zoptymalizować wszystkie koszty związane z zapewnieniem w Twojej restauracji wody pitnej. Niezależnie jednak od tego, czy zdecydujesz się na dystrybutor wody źródlanej, czy też na dystrybutor wody filtrowanej, zyskasz wygodę, liczne oszczędności i niezawodny serwis. Pamiętaj też, że Eden posiada specjalny program dla stałych klientów „Sukces z Edenem”, który pozwoli Ci bezpłatnie zareklamować się na platformie firmy.

Dodatkowo jeśli skorzystasz z oferowanych przez dostawcę zniżek, czeka na Ciebie propozycja dla firm z branży gastronomicznej, polegająca na testowaniu urządzeń za 1 zł lub 50% rabatu na start. Możesz też otrzymać voucher o wartości 100 zł za każdego poleconego klienta. Dzięki wyższej marży możesz więc zarobić więcej na każdej szklance wody. W ten sposób zaoszczędzone pieniądze zainwestujesz w rozwój swojej restauracji.

0.00 avg. rating (0% score) – 0 votes

Skomentuj »